De Ontdekhoek voor scholen

De Ontdekhoek is meer dan een leuk en educatief uitje. Er is veel ruimte voor het onderwijs.

De Ontdekhoek ondersteunt de lessen Wetenschap & Techniek voor het basisonderwijs met verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden. In het Bezoek aan de Ontdekhoek maken leerlingen kennis met uiteenlopende materialen en technieken. Hoe maak je zeep? Houdt de dijk het? Hoe kan een vliegtuig opstijgen? Dat ontdek je in de Ontdekhoek. 
We hebben ook twee thema-activiteiten voor midden- en bovenbouw: Water en Lucht/Elektriciteit/Trilling.  
Alle bezoeken worden begeleid door een Ontdekhoekmedewerker.  

 
Alle bezoeken vinden plaats in de Ontdekhoek. Locatie Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27, Hoogeveen. 
Parkeren kan gratis (meestal) op het naastgelegen Prins Mauritsplein. 

De Ontdekhoek is te reserveren voor groepen via het contactformulier.


Onderstaand aanbod is af te nemen vanaf groepen van minimaal 20 kinderen en maximaal 30 kinderen.

Aanbod schooljaar 2022-2023

Bezoek aan de ontdekhoek: Kom onze experimenten ontdekken, onder andere zeepjes maken, chips bakken, dijk bouwen, muziek maken of een eigen ontdekhoek muntje maken! Kom met je klas of groep langs en ervaar de wereld van Techniek! Geschikt voor basisschool groepen 3 t/m 6. In de Ontdekhoek. Tijdsduur 2 uur. Het hele schooljaar met uitzondering van januari en maart.

Thema bezoek water: In januari 2022 is de Ontdekhoek omgetoverd tot een groot water experiment! Ontdek al onze experimenten zoals een toren bouwen van water, maak een water vergrootglas en kan jij water pompen zonder motor? Naast dat er genoeg zelfstandig te doen is, worden er ook klassikale experimenten gedaan! Geschikt voor basisschool groepen 5 t/m 8. Tijdsduur 1,5 uur. In de Ontdekhoek alleen in januari 2023. 

Thema bezoek lucht/elektriciteit/trillingen: Een themales over lucht, elektriciteit en trillingen. Geschikt voor bassischool groepen 5 t/m 8. Tijdsduur 1,5 uur. In de Ontdekhoek alleen in maart 2023.


Heb je interesse om met je klas of groep een bezoek te brengen aan de Ontdekhoek?
Kijk bij reserveren of informeer bij de educatieconsulenten op school.