Wat is de Ontdekhoek?

Altijd al een middag willen beleven waarbij je net even andere dingen doet en lekker de handen uit de mouwen kan steken? Kom dan naar de Ontdekhoek.

Bij de Ontdekhoek mag je zelf aan de slag en ontdek je verschillende technieken. Het is een plek met veel verschillende proefjes. Je verveelt je geen moment!

Ontdek hoe je met zware keien snelstromend water tegenhoudt of hoe je van een aardappel chips kan maken. Hoe bouw je eigenlijk een bootje of maak je zeep? Dit en nog veel meer ontdek je in de Ontdekhoek! Het mooiste is dat je dit allemaal zeg mag doen. Leer ontdekken, zelf ondernemen, zelf onderzoeken en uitzoeken. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes.
Een leuk ochtend of middag uitje!

Tijdens dit uitje maak je op een leuke en leerzame manier kennis met techniek!


Openingstijden:

Op aanvraag kun je een bezoek brengen aan de Ontdekhoek, binnen de openingstijden van Bibliotheek Hoogeveen. Reserveren via: ontdekhoek@bibliotheekhoogeveen.nl.
Je kan de ontdekhoek afhuren voor minimaal 6 personen voor €8,75 per kind (begeleiders zijn gratis).

Toegang is 2 uur inclusief begeleiding van onze Chef Ontdekhoek. 


Welke proefjes hebben we?


De focus ligt vooral bij schoolbezoeken en kinderfeestjes. Zo bereiken wij de meeste kinderen in de regio Hoogeveen en kunnen wij kinderen spelenderwijze kennis laten maken met techniek. Maar andere bezoeken zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld: uitje van de sportclub, groepsbezoek of activiteit tijdens jullie vakantie.


Ook bieden wij workshops aan. Wil je weten welke workshops? Houdt dan de kaartverkoop en onze Instagram en Facebook in de gaten. #ontdekhoekhoogeveen 

Onze spelregels vind je bij het kopje 'praktische informatie'

Hopelijk zien we jullie snel!